Cartea de vizita este primul element prin care se stabileste o relatie de afaceri si intr-un mediu de afaceri din ce in ce mai competitiv, prima impresie conteaza foarte mult mult.

Cartea de vizita este un accesoriu indispensabil in afaceri. Acest dreptunghi de carton serveste drept mijloc de comunicare scris si grafic si in acelasi timp te reprezinta in fata clientilor, colaboratorilor si partenerilor de afaceri prezenti si viitori.

Continut
Cartea de vizita contine urmatoarele informatii:
# numele, logo-ul companiei si eventual sloganul acesteia;
# prenumele si numele persoanei. Pentru a se evita confuziile numele de familie poate fi scris cu majuscule.
# functia, scrisa de obicei cu caractere mai mici decat numele.
# datele de contact: adresa postala, telefon, fax, e-mail, website

Aspect
Cartea de vizita te reprezinta pe tine si in acelasi timp compania pentru care lucrezi. Pentru ca mesajul transmis de aceasta sa fie cel dorit, trebuie ca toate elementele pe care le contine sa se potriveasca.

Grafica are un rol important in transmiterea corecta a mesajului, de aceea un design simplu si elegant este de preferat. Acorda atentie culorilor pe care le folosesti: deoarece nu trebuie exagerat cu numarul acestora cel mai simplu este sa optezi pentru culorile deja existente in logo-ul companiei.

Textul trebuie sa fie lizibil, evita fonturile ridicol de mici: cartea de vizita este suficient de mare pentru a folosi fonturi la dimensiuni rezonabile.

Foloseste un carton de calitate, cu o textura buna: cartile de vizita ieftine se observa usor. Cartea de vizita pe care o folosesti trebuie sa iti determine interlocutorul sa vrea sa o pastreze!